15 Ağustos 2010 Pazar

Organ ve Doku Naklinin Geleceği

Orta veya uzun vadede organ nakillerinin geleceği hala tartışılmaktadır. Bazı doktorlara göre gelişmeye ve önem kazanmaya devam edecektir. Bazılarına göre ise organı iyileştirme ve başka bir organ nakline gerek duymama imkanı sağlayacak tedaviler konusundaki ilerlemeler de umut vardır. Başka bir grup doktor da yapay organların geliştirilmesi ile organ nakillerinin son bulacağını düşünmektedir.

Organ ve doku nakli konusunda gerçekleşen tedavi yolundaki ilerlemeler şaşırtıcıdır. İlk girişimcilerden bu yana dünya’da yaklaşık iki yüz bin organ nakli yapıldığı tespit edilmiştir. Mesela dünya’da karaciğer nakillerinin sayısı bin dokuz yüz seksen beş yılında bir kaç yüz iken, bin dokuz yüz doksan bir yılında yaklaşık olarak beş bine yaklaşmıştır. Bunlardan altı yüz doksan altı tanesi fransa şehrinde yapılmıştır. Kalp nakli yapılan kişilerin dört yıldan sonra yaşama şansı bin dokuz yüz seksen bir yılında yüzde seksen iken kalp-akciğer nakli yapılanlarının iki yıldan sonra yaşama şansı yüzde altmıştır.

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

    Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
    Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

    Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

    YanıtlaSil