15 Ağustos 2010 Pazar

Koşma ve yürümenin faydalari

Genelde insanlarimiz koşmayi ve yürüyüş yapmayi spor olarak deyilde, kilo verme amaclı kullanmaktadirlar. özellikle şehirlerde akşam ve sabah saatlerinde stadllarin yürüyüş bandlarinin acilmasi, halka acık bulunan yürüyüş yollarinda spor yapan ama kilo vermek isteyen kişileri rahatca görebiliriz.

Öncelikle şunu belirtmek isterimki sizlerinde bildiği gibi koşmak çok faydalı bir spordur.Koşmanın tam olarak faydalarını sayarsak öncelikle kalp dostutur.Koşmak kalbi ve kasları güçlendirir ve yeni kalp damarları oluşur.

Koşmak kolesterol seviyesini düşürür

Kolesterol düzeyini koşmak kadar etkili bir biçimde düzelten hiçbir ilaç ya da diyet yoktur. Trigliseritler (kandaki yağlar) azalır “iyi kolesterol” olan HDL artar. Yüksek tansiyon düşer, kan daha rahat bir şekilde akmaya başlar. Koşu, ideal bir kalbi koruma yöntemidir.

Koşmak şeker hastalığını önler:

Koşmak kandaki şeker oranını düşürür. Ensülin şekeri kaslara gönderen, yağların da kalçalarda toplanmasına neden olan hormondur. Ayrıca vücutta tuz tutarak dokularda su toplanmasına neden olduğu için süngersi bir görünüm oluşturur.

Koşmak ürik asit seviyesini düşürür:

Ürik asitler kanda kristal halinde toplanamadıkları için koşu, vücudu guta karşı korur. Aksi durumda bu kristaller eklemleri tahriş eder veya damarların iç duvarlarındaki koruyucu tabakaya zarar verirler. Bu durum ise damr sertliğinin yolunu açar

Koşmak stres giderir:

Her sinir bozukluğu ya da korkudan sonra bir tur atamayan herkez vücudunda dolanan stres hormonlarını günde en az bir kere yakmalıdır. Çünkü adrenalin, damarların iç duvarlarında kertikler açar ve onları gözenekli yapar

Koşu bağışıklık sistemini güçlendirir:

Bağışıklık sistemini, bol oksijen altında hareket etmek kadar güçlendirici bir ilaç bilinmiyor. Daha 30. dakikanın sonunda kandaki zararlı maddeleri öldüren hücrelerin oranı yüzde 31 artar. Bu hücreler eskisine göre daha saldırganlaşmıştır; bakteri ve virüslerle, hatta kanser hücreleriyledaha etkili mücadele ederler.

Koşmak rahat uyutur:

İstatistikler, düzenli koşan insanların koşmayanlara göre daha az uyku bozukluğu çektiklerini gösteriyor. Bu nedenle uyku sorunu olanlar haplardan önce, hafif koşuyu denemelidir. Ancak sabırlı olmalısınız, çünkü hedeflediğiniz sonuca en az iki ay sonunda ulaşabileceksiniz. Önemli bir nokta: Koşmak kişiyi uyandırdığı için akşam saat 7′den sonra koşmayın.

Ruhunuz ve libidonuz da sizinle birlikte koşar:

Yavaş koşan birisine kendini koşudan sonra nasıl hissettiğini sorduğunuzda “mutlu” , “ruhum dinlendi” gevşemiş” cevaplarını alırsınız. Koşma eylemi insanı yaşama sevinciyle doldurur ve kendi değerinin arkına vardırır. Özellikle kadınlar koşu sonrası kendilerini gevşek, dengeli ve mutlu hissederler.

Meyve ve sebzelerin kökeni neresi?

Aslında bende baska yerde okurken gördüm, gerçektende yaziyi okurken çok hoşuma gitti. Evimizde yediğimiz sebzelerin ve meyvelerin aslinda nerelerde bulunduğunu ilk olarak nerelerde yetiştirildiğini biliyormuydunuz?


Fatih Sultan Mehmet‘in sofrasında Türk mutfağının assolisti domates yoktu, lezzeti biber de. Yavuz Sultan Selim hayatında hiç kuru fasulye yememişti mesela. Mevlana patatesin tadını bilmiyordu, Mevlevi mutfağında pişen yemeklerde ayçiçeği yağı kullanamıyordu.

Bunlar Amerika‘nın keşfiyle tanınmış bitkiler. Şimdi sofraların vazgeçilmezi olan sebze ve meyvelerin birçoğunu insanlık Amerika‘nın keşfinden sonra tanıdı ve yiyebildi.

Patates hayvan yemiydi!


Hatta bu yiyecekler Amerika‘nın keşfinden bir yüzyıl sonra farklarına -daha doğrusu lezzetlerine- varılmış. Patatesin mutfaklara girmesi Amerika‘nın keşfinden 200 yıl sonrasına, Fransız ihtilali dönemine kadar sarkar. Zira anavatanı, Peru olan patates önce zehirli sanıldığı, sonra da hayvan yemi olarak kullanıldığı için yenilmemiş. Fakat Fransız ihtilali döneminde açlıktan kıvranan Avrupalılar hayvanların yemini yemek zorunda kalır. Lezzeti, doyuruculuğu patatese sınıf atlatır. Anadolu‘ya ise Kafkaslar üzerinden, Rusya‘dan gelir. İlk olarak Karadeniz Bölgesi‘nde yetiştirilmeye başlanmış.

Domatese menekşe muamelesi

Domates de Avrupa‘ya yiyecek olarak gelmemiş. Avrupa saraylarında ve asilzadelerinin evlerinde saksılara süs bitkisi olarak ekilen domatesin yenilebilir olduğu sonradan fark edilmiş. Patlıcangiller ailesine mensup domatesin de anayurdu Güney Amerika. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan, her yemekte başköşeye oturan domatesle bizim tanışıklığımız ise 18. yüzyılın sonlarına dayanıyor.

Avrupalılar patlıcanın delirttiğine inanıyormuş

Sivri, çarliston ve dolmalık biberin de anayurdu Güney Amerika. Şimdi yedi yüzü aşkın çeşidi olan biberin tohumları Amerika‘nın keşfinden bir yıl sonra ilk olarak İspanya‘ya getirilmiş. Patlıcangillerden olan biber, mensubu oldukları sülaleye adını veren Osmanlı mutfağının kraliçesi patlıcanla tencerede buluşmuş. Bu buluşma o kadar görkemli olmuş ki lezzetinden bol bol yenmiş. Patates, patlıcan, domates ve biberden yapılan türlüyü sevmeyen var mıdır ki?

Patlıcangillerin kraliçesi patlıcan saltanatını, Çin, Japonya ve Osmanlı topraklarında yaşamış. Avrupalının sofrasına ise ancak yaklaşık 50 yıl önce girmiş. O da gurbetçilerin vasıtasıyla olmuş. Zira Avrupalılar yüzyıllarca patlıcan yiyenlerin delireceğini düşünmüş ve deli elması anlamına gelen “mala insana” adını vermiş.

Anayurdu Amerika ama Türk buğdayı olarak biliniyordu

Amerika‘nın keşfinden 50 yıl sonra Kuzey Afrika, Mısır ve Suriye‘de ilk olarak ekimi yapılan mısırı Avrupalı, Türk buğdayı olarak biliyordu. Zira o dönemde bu ülkeler Osmanlı sınırlarında idi ve mısır Avrupa‘ya buralardan geliyordu. Anadolu‘ya da Mısır‘dan geldiği için mısır olarak adlandırılmış. Türk mutfağının en önemli malzemelerinden birisi olan fasulye de Amerika‘dan gelmiş.

Havuç aslında beyaz, genetiğiyle oynayıp turuncu yapmışlar

Dut‘un üç türü var. Çok enteresan bir şekilde üçünün de anayurdu değişik; akdut‘un anayurdu Çin, karadut‘un anayurdu İran, mor dut‘un ise Kuzey Amerika kökenli olduğu sanılıyor.

Elma, dünyanın en yaygın meyvesi. Bilinen 25 türü ve 6 bin çeşidi var. Anayurdunun Asya olduğu tahmin ediliyor.

Üzüm, 5 kıtada elmayla birlikte en çok üretilen meyve. Anayurdu ise Anadolu.

Havuç: Anavatanı Orta Avrupa olan havuç şimdi dünyanın dört bir tarafında yetişiyor. Yabani havuçların kökleri beyazdı. Sonradan genetiğinde yapılan oynamalarla turuncu olmuş.

Nar‘ın anayurdu Anadolu‘yu da içine alan Batı Asya. Çekirdeklerinin kuşların dışkılarıyla taşınması sebebiyle birçok yere yayıldığı tahmin ediliyor.

Anayurdu Akdeniz olan sebze ve meyveler

Hardal, zeytin, pancar, lahana, incir, kestane, keçiboynuzu, kereviz, maydanoz, mercimek.

Anayurdu Amerika ve Güney Amerika olan sebze ve meyveler

Çarliston, dolmalık ve kırmızı biber, domates, yerfıstığı, fasulye, kabak, mısır, patates, yer elması, ayçiçeği.


Anayurdu Anadolu olan sebze ve meyveler


Üzüm, ceviz, vişne, kiraz, buğday, elma, badem, çavdar, nohut, bakla, bezelye, çilek.


Anavatanı Çin-Hindistan olan sebze ve meyveler

Pirinç, patlıcan, salatalık, bamya, susam, portakal, turunç, limon, hurma, şeftali, kayısı, dut, karabiber, çay.

WMA to MP3 Converter

Microsoftun ses doyası olan wma uzantısını mp3 e çevirmek artık düşündüğünüz kadar zahmetli değil. Wma mp3 dönüştürücü programının basit arayüzüyle kolay şekilde dönüştürebilirsiniz.

Ücretsiz olarak sunulan bu yazılımda birden fazla dosyayı aynı zamanda değiştirebilirsiniz, sürükle bırak yöntemiyle kolay dönüştürme işlemiyle basitçe başarabilirsiniz.

WMA – MP3 dönüştürücüyü indirmek için buraya tıklayınız...

el ve ayak mantarı tedavisi

Çeşitli sebeplerden dolayı el ve ayakta oluşan mantarlar insanı oldukça rahatsız eder ve görünümleri de pek iç açıcı değildir doğrusu. Askerlikten biliyorum çoğu arkadaşımda ayak mantarı vardı ve sürekli şikayet ediyorlar. Serdem Coşkun’un sunduğu serdemin mutfağı isimli programa konuk olan uzman Şems Aslan eski yöntemlerden bugüne kadar devam eden bir tedaviyi izleyenlerle paylaştı. bu tedavi aynı zamanda egzama tedavisi içinde kullanılabiliyor.

* Malzemeler

* 1 su bardağı çam iğneleri

* 250 gr tereyağı

* küçük toprak kap


Hazırlanışı: Toprak kabın içine çam iğnelerini dizin üzerine tereyağını koyun tekrar çam iğnelerini dizin dolasıya kadar sırasıyla devam edin. En son terağını ekleyip alüminyum folyoyla kapatın. 20-25 derece fırında 6-7 saat bekletin.6-7 saat sonunda fırından çıkarıp tütbentin içine koyup süzün.Elde ettiğiniz yağı cam bir kabın içine koyup 2 ay boyunca akşam yatmadan önce mantar olan bölgeye sürüp üzerine pamuklu bir çorap geçirin.



Not: Bu hazıladığınız kürü 5-6 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Organ Kaçakçılığı

Medya tarafından yayılan bütün haberlerin içinde ve dünyanın genellikle az gelişmiş bir bölgesinde yapılan organ kaçakçılığı haberleri arasında, Latin Amerika’da bebek kaçakçılığı yapıldığı haberleri gibi bir sürü söylenti de vardır. Her şeye rağmen, özellikle organ bağışının resmi veya yarı resmi olarak ücrete bağlandığı ülkelerde organ kaçakçılığı yapıldığı bilinmektedir.


Organ nakli uzmanları bir noktada uzlaşmaktadırlar.

Organ nakli uzmanları bir noktada uzlaşmaktadırlar. Tek ahlaki güvence olan organ bağışının karşılıksız olması kuralına herkes uyduğunda kaçakçılık son bulacaktır. Yoksul insanlar, bir organ için verilen fiyatlar gülünç derecede düşük olsa bile, kanlarını, derilerini, iliklerini veya böbreklerinin birini kaçakçılara satmaya hazırdırlar. Bu türlü kaçakçılık, özensiz zengin cerrahlar tarafından yönetilen klinikler hesabına yapılmaktadır.

Organ ve Doku Naklinin Geleceği

Orta veya uzun vadede organ nakillerinin geleceği hala tartışılmaktadır. Bazı doktorlara göre gelişmeye ve önem kazanmaya devam edecektir. Bazılarına göre ise organı iyileştirme ve başka bir organ nakline gerek duymama imkanı sağlayacak tedaviler konusundaki ilerlemeler de umut vardır. Başka bir grup doktor da yapay organların geliştirilmesi ile organ nakillerinin son bulacağını düşünmektedir.

Organ ve doku nakli konusunda gerçekleşen tedavi yolundaki ilerlemeler şaşırtıcıdır. İlk girişimcilerden bu yana dünya’da yaklaşık iki yüz bin organ nakli yapıldığı tespit edilmiştir. Mesela dünya’da karaciğer nakillerinin sayısı bin dokuz yüz seksen beş yılında bir kaç yüz iken, bin dokuz yüz doksan bir yılında yaklaşık olarak beş bine yaklaşmıştır. Bunlardan altı yüz doksan altı tanesi fransa şehrinde yapılmıştır. Kalp nakli yapılan kişilerin dört yıldan sonra yaşama şansı bin dokuz yüz seksen bir yılında yüzde seksen iken kalp-akciğer nakli yapılanlarının iki yıldan sonra yaşama şansı yüzde altmıştır.

Lazer Epilasyon Fiyatları Ankara

Ankarada bulunan en güvenilir ve en uygun fiyatlı lazer epilasyon merkezinin fiyat listesini sizlere ulaştırmadan önce lazer epilasyon hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum. Lazer epilasyonda göz önüne alınması gereken etkenlerden en önemlisi fiyattan önce lazer epilasyon yaptıracağınız sağlık ve güzellik merkezinin doktorları ve kullandığı makinedir. Eğer ki biliçsiz bir doktor ve son teknoloji kaliteli lazer epilasyon cihazında tedavi görmezseniz lazer epilasyon tedevisinin faydasını değil zararını görebilirsiniz.




Bu konuda uzman doktor ve güvenilir lazer epilasyon merkezini tercih etmeniz sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır.

KADIN ERKEK


İşlem : Fiyatı İşlem Fiyatı

Tüm Bacak : 300 .. 800 YTL Tüm Bacak : 500 .. 900 YTL

Yarım Bacak : 200 .. 400 YTL Yarım Bacak : 300 .. 450 YTL

Genital : 150 .. 300 YTL Genital : 250 .. 450 YTL

Kalça : 100 .. 300 YTL Kalça : 200 .. 400 YTL

Bikini Bölgesi : 75 .. 175 YTL Dudak Üstü : 60 .. 80 YTL

Dudak Üstü : 30 .. 80 YTL Alın : 60 .. 90 YTL

Alın : 50 .. 90 YTL Kaş Arası : 30 .. 50 YTL

Çene : 50 .. 90 YTL Favori : 60 .. 100 YTL

Kaş Arası : 25 .. 40 YTL Tüm Yüz : 200 .. 300 YTL

Favori : 40 .. 90 YTL Boyun : 70 .. 100 YTL

Tüm Yüz : 100 .. 300 YTL Koltuk Altı : 100 .. 300 YTL

Boyu : 50 .. 80 YTL Sakal Üstü : 70 .. 90 YTL

Koltuk Altı : 50 .. 80 YTL El : 60 .. 80 YTL

Yanak : 40 .. 60 YTL Ense : 80 .. 100 YTL

El : 40 .. 50 YTL Kulak : 40 .. 60 YTL

Ense : 50 .. 80 YTL Tüm Kol : 200 .. 400 YTL

Kulak : 25 .. 40 YTL Yarım Kol : 150 .. 300 YTL

Tüm Kol : 150 .. 250 YTL Kaş Üstü : 35 .. 50 YTL

Bel : 60 .. 150 YTL Ayak Üstü : 35 .. 50 YTL

YarımKol : 75 .. 150 YTL Sakal : 80 ..150 YTL

Göbek : 40 .. 60 YTL Bel : 90 .. 175 YTL

Kaş Üstü : 35 .. 50 YTL Omuz : 250 .. 300 YTL

Ayak Üstü : 35 .. 40 YTL Göğüs : 350 .. 400 YTL

Sakal : 50 .. 150 YTL Sırt : 350 .. 450 YTL

Karın : 75 .. 150 YTL Karın : 150 .. 250 YTL

Göğüs Ucu : 30 .. 50 YTL

Göğüs Arası : 30 .. 50 YTL

Boyun : 50 .. 80 YTL Sakal Üstü : 70 .. 90 YTL

Koltuk Altı : 50 .. 80 YTL El : 60 .. 80 YTL

Yanak : 40 .. 60 YTL Ense : 80 .. 100 YTL

El : 40 .. 50 YTL Kulak : 40 .. 60 YTL

Ense : 50 .. 80 YTL Tüm Kol : 200 .. 400 YTL

Kulak : 25 .. 40 YTL Yarım Kol : 150 .. 300 YTL

Tüm Kol : 150 .. 250 YTL Kaş Üstü : 35 .. 50 YTL

Bel : 60 .. 150 YTL Ayak Üstü : 35 .. 50 YTL

YarımKol : 75 .. 150 YTL Sakal : 80 ..150 YTL

Göbek : 40 .. 60 YTL Bel : 90 .. 175 YTL

Kaş Üstü : 35 .. 50 YTL Omuz : 250 .. 300 YTL

Ayak Üstü : 35 .. 40 YTL Göğüs : 350 .. 400 YTL

Sakal : 50 .. 150 YTL Sırt : 350 .. 450 YTL

Karın : 75 .. 150 YTL Karın : 150 .. 250 YTL

Göğüs Ucu : 30 .. 50 YTL

Göğüs Arası : 30 .. 50 YTL

İnternet Gün Geçtikçe Gelişiyor

İnternet Gün Geçtikçe Gelişiyor




56k modemlerle internete bağlanmaya çalışırdık. Yıllar önce internete

bağlanmak ,bağlandıktan sonra bir siteye bağlanmak gerçekten çok zordu. Türk

Telekom’un alt yapısını geliştirmesiyle Türkiye Adsl ile tanıştı. 6-8 yıl sonra

ise 1mbos hızı Adsl2+ ile 8mbps hızlara kadar çıktı.



Sık sık bağlantı kopma problemleri artık olmuyor. Daha kaliteli bir

internete kavuştuk. Tabi ki dünya standartlarına göre fiyatlar çok pahalı.



TTNET internetsiz ev,iş yeri kalmasın diye



internete giriş kampanyaları düzenledi. Abone sayılarını gittikçe

arttırdılar. Türk Telekom bayilik sistemi ile de birçok noktaya ulaşarak hizmet

götürmüş oldu. Bayilerde kendi alt yapılarını geliştirerek



online adsl başvurusu toplamaya başladılar.Adsl hizmeti internet sayesinde

çok daha hızlı yeni abonelere ulaşmış oldu. Telefon başvurusunda bulunmak

için de online başvuru devri başladı ve sürüyor. Sosyal medya ağları da artık

bir pazar haline geldi.TTNET adsl kampanyalarından haberdar olmak için ttnet.com.tr

veya www.telekombasvurum.com dan

bilgi almanız mümkün.